Over Ploon

Over Ploon

Wat leuk dat jij ook geïnteresseerd bent in haken! Mijn naam is Ploon van Wijk en ben geboren en getogen in Amsterdam. Zelf ben ik letterlijk opgegroeid tussen de draadjes van het weefgetouw van mijn moeder en blijf ook voor altijd ‘verbonden’ met draad. Garen. Wol…

“Als afgestudeerd Master in Crochet aan het Crochet Guild of America in Ohio, experimenteer ik graag en blijf ik me altijd verdiepen in nieuwe materialen en technieken van over de hele wereld. Ik reis hiervoor naar verschillende landen voor inspiratie en bijscholing; en of dat nu in Estland is of in Marokko: dat maakt me niet uit!

Haken blijft mijn levenslange grote passie. En dit deel ik graag met anderen. Daarom heb ik HaakAtelierAmsterdam opgericht. Ik vind namelijk niets leuker dan mijn kennis, kunde, ervaring en inspiratie over te brengen aan iedereen die daarin geïnteresseerd is. Aan jong, oud, vrouw of man: al meer dan 15 jaar geef ik op professionele basis cursussen en workshops in haken voor zowel beginners als gevorderden.

“Zelf ben ik letterlijk opgegroeid tussen de draadjes en blijf daar ook voor altijd mee ‘verbonden’.”

Mijn handen willen altijd bezig zijn. En dan vind ik het leuk om een haaktechniek uit te proberen met een materiaal wat ik voor handen heb. Het hoeft niet meteen iets 'nuttigs' te zijn. Mijn moeder was ook altijd aan het handwerken. Als kind was haar weefgetouw mijn klimrek. Soms haalde ze een grote hoeveelheid wol uit een tapijtfabriek. Die specifieke geur van wol brengt mij meteen terug in die tijd. Ik hielp mijn moeder vaak met het uit elkaar halen van de strengen wol. En nog steeds zit ik graag tussen de draden. Ik voel mij letterlijk 'verbonden' en zou dit graag aan anderen willen doorgeven.

Ik vind het fijn om op voet van gelijkwaardigheid met cursisten om te gaan. Verwacht dus geen ‘strenge schooljuf’ voor de klas: bij mij staan creativiteit, spelen en genieten zij aan zij met het studie-aspect! Het moet natuurlijk wel gezellig blijven…

Veel plezier op deze website. En mocht je vragen hebben die hier niet beantwoord worden, schroom dan vooral niet om contact met me op te nemen!”

"Ik experimenteer graag en blijf ik me altijd verdiepen in nieuwe materialen en technieken van over de hele wereld. Ik reis hiervoor naar verschillende landen voor inspiratie en bijscholing; en of dat nu in Estland is of in Marokko: dat maakt me niet uit! "

Ploon van Wijk, eigenaar van HaakatelierAmsterdam

Koop hier
gehaakte sieraden

© Designed & custom made by Ploon van Wijk

 Ik haal mijn inspiratie uit de natuur. Alle sieraden zijn gehaakt met 100% katoengaren. Er is geen metaal in de sieraden verwerkt, alleen daar waar vermeld. Je kunt de sieraden bestellen door me een mail te sturen met de naam van het sieraad van je keuze. Je krijgt dan de exacte prijs en betaalgegevens toegezonden.

Kosten: vanaf € 40,-